Til forsiden

Lidt om, hvad der sker her på stutteriet.

D 18 December 2020. Der er sket en del her på ejendommen, siden sidst. Boogie Woogie er blevet kastreret og udvikler sig rigtig godt. G-Star Højgaard er solgt til en rytter,. de vil vise ham på stævnepladserne, hvis de ellers bliver åbnet igen? Han er blevet kæmpestor og måler pt 158 cm i stang. Utroligt at begge hans forældre er ponyer? Men han har, ligesom sine forældre, talent for spring og det er dér, han vil gøre sig gældende, mest. I Juli havde vi igen hvalpe til salg og de kom til: Tæven Coco kom til Fredericia, Hanhund Cosmo kom til Tåstrup, Hanhund Nemo kom til Viborg, Hanhund Kai kom til Hellerup og Hanhund Luca kom til Herning. Så de e lidt spredt omkring i det ganske land. De tilbagemeldinger vi har fået, har alle været yderst positive.
Pixie er desværre ikke mere. Hun havde fået en skade i den ene skulder, som dyrlægerne ikke kunne finde ud af, hvad var, og den skade kom hun sig ikke over. Rigtig trist, for hun var virkelig smuk.
Jeg vil prøve om jeg ikke kan være mede ajour mht at opdatere siden.  D 20 august 2019. Gantrup Painted Fluffy har været til Dansk Pinto Forenings kåring på Egholm Ridecenter på Sjælland, d 18 august. Det var en sand fornøjelse at se Fluffy igen. Hun var helt utrolig flot klargjort og opførte sig eksemplarisk, rolig og ligesom "vant til det hele" selvom det var hendes første kåring. Hun fik 8 i helhed og endte med at blive "Bedste plag på Sjælland 2019" så det kan ikke gøres meget bedre. En lang tur at køre, men bestemt det hele værd. Billede på "galleri"
Gantrup Boogie Woogie vokser sig stor og bliver mere og mere charmerende. Han er, på mange måder, helt speciel og jeg er spændt på, hvad han udvikler sig til.
Alle 5 hvalpe har fået et nyt hjem. To af dem, tæven (Luna) og en hanhund (Nico) er flyttet til Skærup, en (Agger) er flyttet til Herning, en (Zumo) er flyttet til Stouby og den sidste (Tarzan) er flyttet til Vestbirk. Den feedback vi har fået, indtil nu, har udelukkende været positiv, så det er dejligt. De 3 "gamle" hunde, Trunte, Pølle (mor til hvalpene) og Buster (far til hvalpene) er igen som de var, før hvalpene kom og hverdagen er som den plejer at være.
Høsten er så småt begyndt, men har stået stille i næsten en uge, p gr a regnvejr. Vi har fået høstet et lille stykke med rug og fået halmen ind, tør og lækker.
 

D 11 Juli 2019. Der er jo sket lidt, siden den sidste opdatering.
Santino er blevet solgt. Han er således ikke mere i Hjørring, men går og råhygger sig på en lille rideskole, lidt udenfor Silkeborg, hvor der er nok af piger, der knuselsker ham. Han klarer sig rigtig fint. Allecco er også blevet solgt til en ung rytter og det går rigtig godt for dem begge to. De passer vist lige sammen. Den gamle OX-araberhoppe "Magija" er solgt til Alice, der er rigtig glad for hende. Hun bor nu et skønt sted, ved Silkeborg. Fantasia har været i ridning og er kommet hjem igen. Hun skal lige have lidt tid til at "vokse sig stor" inde i hovedet. En super smuk og skøn hoppe. Hendes mor, Foosie har d 7 maj folet et smukt, buckskinsbroget hingsteføl, der har fået navnet "Gantrup Boogie Woogie". Han er en ener og lige det, jeg havde drømt om. Pixie er desværre blevet aflivet. Hun blev ved med at være urent gående og ingen kunne finde ud af, hvorfor, så vi tog beslutningen om, at hun ikke skal have ondt mere. Det var en svær beslutning. Hun var så køn og en rigtig "stjerne".
Vores ene Dansk/svensk gårdhund "Pølle" har d 13-7 fået 5 skønne små hvalpe, og "Buster" er den stolte far. Det blev til 4 hanhunde og en enkelt tævehund. To af hanhundene er født med stumpehale, ligesom moren. De er nu så kære. Guffer udvikler sig godt, men han har vist glemt, at han er en pony? Han er stor! Han er meget charmerende og nem at håndtere, efter han blev kastreret. Monty er efterhånden blevet 24 år og er still going strong, og han og Guffer bruger meget tid på folden, til bevægelse i alle afskygninger.  


D 22 September 2018. Det går rigtig godt med Allecco hos Anne. Han er faldet meget mere til ro og western-manererne er så småt ved at være væk igen. Og det bedste af det hele, der er nok en køber til Allecco.  Jeg vil sådan ønske for ham, at han får en der kan kaste al sin energi og kærlighed på ham, en, hvor han er den eneste. Han er en utrolig sød og rar pony og der er slet ingen tvivl om, at for den rette ejer, vil han være "et fund".
Lille Buster, vores nye Dansk/Svensk Gårdhund har det fint, efter han er flyttet hjemmefra. Han har fundet ud af rytmen her på farmen og han er helt fyldt op med energi, så vi er ved at tro, at han har DAMP?
Tæverne er ved at acceptere ham og de er begyndt at lege med ham, så alt er præcis som det skal være. Han er nu så kær.
Guffer er tilbage på "sporet" og følger pænt med når jeg går med ham, så det var kun en overgang, at han "var lidt sær". Han har aldrig forsøgt at rende fra mig, og når vi henter hingstene fra folden og han ikke lige står ved ledet, så kommer han altid i fuld galop, når jeg kalder på ham. Det er jo skønt! Han er i det hele taget en skøn lille hingst, der forresten ikke behøver at vokse mere, hvis han skal vedblive med at være pony.
Og i dag er så den første dag, hvor hestene ikke kommer ud ved 7-tiden, men venter til efter morgenmad. Det stod ned i stænger og det var ikke rigtig lyst, så nu er det efterår. Sådan er det. 


D 28 august 2018. Allecco er flyttet fra Jonna og til Anne, der vil prøve at sælge ham. Jonna fra Brædstrup har gjort en fantastisk stykke arbejde med Allecco, som, af een eller anden ukendt grund, var kommet helt skævt ind på det her med ridning og rytter. Man må virkelig sige, at Jonna har fået ham tilbage på sporet og nu er han helt tryg ved at få rytter på og blive redet. Og han er jo en skøn lille pony, så mon ikke at hun kan finde den helt rigtige ejer til ham? Hun har jo kontakterne. Fluffy er faldet godt til på Sjælland, hos sin nye ejer, som knuselsker hende ud over alle grænser. Det er så skønt at vide, som avler og også, at Fluffy i den grad lever op til sin nye ejers forventninger. Det kan kun blive godt. Planen med Fluffy er den, at hun skal bruges til westernridning og hun vil se rigtig godt ud, i fuld  western mondering! Jeg glæder mig meget til at følge hende fra sidelinjen. Guffer er lige nu kommet i den alder, hvor han skal prøve grænser af. Det er kun en overgang og sådan er det jo, med alle ungheste på eet eller andet tidspunkt, så det går over igen. Han er noget af det sødeste og rareste man kan forestille sig. Jeg har endnu ikke scannet Pixie og det tror jeg heller ikke, at jeg vil. Hun var noget kostbar at få i fol og hvis hun ikke er drægtig, så skal der ikke gøres noget nu alligevel, så...? Jeg håber og tror også lidt, og det kunne være skønt, at få et føl efter Santino. Foosie er tydelig drægtig med sit Ikarios-føl. Det bliver bare så spændende. 

D. 12 Juli 2018. Det går rigtig godt med Guffer og Monty sammen, i den store fold. De hygger sig, leger og har det fint, sammen.
Allecco er flyttet fra Vestbirk og til Brædstrup Ridecenter, hvor han trænes af Jonna McCabe. Jeg har besøgt ham nogle gange og det går rigtig godt med ham. De synes, at han er en god og fin lille pony.
Foosie er scannet drægtig med Ikarios. Skønt. Pixie er holdt til Santino, men endnu ikke scannet drægtig.
Vi har ikke noget græs, ligesom de fleste andre her omkring, så vi må fodre dyrene med den smule græs vi fik høstet først på året, og som skulle bruges til vinterfoder! Det bliver vist noget rigtig møg, mht fodersituationen til vinter? Tørken er nu så fremskredet, at intet kan genoprette skaderne. Vi håber på et vådt, men lunt og langt efterår, så vi kan få en smule af vinterfoderet i hus,,, måske? Ingen ved.


D. 24 Maj 2018. I morgen flytter Allecco midlertidigt til Vestbirk, for at blive redet. Det er meningen, at Vestbirk Efterskole gerne vil låne ham i skoleåret 2018/2019, men han kommer hjem i ferierne, ligesom sidst han var hjemmefra. Og i morgen skal jeg hente den lille ny, "Guffer" der skal gå sammen med Monty, nu hvor Allecco ikke er hjemme. Det bliver rigtig spændende, hvordan det vil komme til at forløbe, men mon ikke, at det bliver helt fint? Jeg glæder mig meget til det. Både ridningen af Allecco og at få Guffer og Monty til at gå sammen. Og vi mangler vand i ret store mængder, efterhånden.

D 21 Marts 2018. Tiden går og nu er det vist på tide med lidt opdatering. Foråret lader vente på sig, men det bliver alligevel lysere og lysere og solen får mere og mere magt, så det skal nok komme. Magija har fået en ny ejer, Alice og jeg er helt sikker på, at de to nok skal få det hyggeligt sammen. Pixie, der er kommet hjem igen, er faldet helt ind i den gamle rytme, og hun er en skøn, nem pony at arbejde med. Det er planen at hun i år skal holdes til Santino. Foosie skal i år holdes til Klepholms Ikarios, som pt står i Tyskland, men som leverer frostsæd. Så om alt går efter planen, så får vi to brogede føl i 2019. Samme år, som jeg selv fylder 70 år! Det sidste forstår jeg ikke? 

D 18 marts 2018. Der har været generalforsamling i Dansk Pinto Forening og nu er det endeligt vedtaget, at Pinto Araber er EU-godkendt, så alle hopper og hingste fra Dansk Pinto Forenjing og Pinto Araber, er ligeværdige. Det betyder samtidigt, at alle fødte Pinto Araberføl kan få bordeaux hestepas, hvis afstamningen er i orden. Og hingste, kåret i Pinto Araber kan bruges tilforædling, uden at det betyder at afkommet får et grønt pas. Endelig, efter mange års venten.

D. 26 Juni 2017.  Nu er hopper og føl kommet på døgnfold. Det er jo nemt, ikke at skal ordne stald og tage heste ind og ud, men jeg glæder mig alligevel til, at de skal ind om natten igen. De har det sikkert bedst ude, og jeg har det bedst, når de kommer ind om natten. Nu må vi se, men jeg satser på, at de går ude i resten af juli og måske også lidt af August. Det afhænger også af vejret.

D 11 Juni 2017. Jeg har lagt billede ind i galleriet af Gantrup Painted Fluffy.

D 6 Juni 2017. D 2 Juni folede Foosie og fik et smukt, meget langbenet hoppeføl. Alt gik helt efter bogen. Hun valgte at fole ude og føllet kom hurtigt op at stå og fik fundet mælkebaren, så det kan næsten ikke være bedre. Føllet er efter Painted Diamond, sød og tillidsfuld og hun "ligner noget" jeg godt kan lide, så???

D 11 April 2017. Tiden flyver af sted og alting sker i en flyvende fart. I går måtte vi tage afsked med gamle Bambi. En hund, som vi har haft i over 14 år og som har givet os mange sjove og skønne timer. Hun vil aldrig blive glemt. Hun er mor til 11 hvalpe, skønne, smukke og sjove hvalpe, der alle har fået et godt hjem. Alle kreaturerne er kommet på græs, dvs at de selvfølgelig bliver fodret ude, da græsset endnu ikke er tilstrækkeligt til dem. Hestene kommer også ud hver eneste dag, men ind igen til natten. Sådan har jeg det bedst. Måske skal de være ude på døgnfold, når vi når lidt længere hen på den sommer, som kommer.
Santino og Søren er begyndt at springe og det går bare så fint. Søren har Santino indtil han falder for aldersgrænsen, så nu er der helt styr på det. Santino har det rigtigt godt og nyder at blive brugt. Han er begyndt at vrinske når han ser, eller hører Søren. Et super bevis på, at Santino har det som blommen i et æg! De bliver spændende at følge fremover.


D 3 Februar 2017. I dag er alle hestene blevet vaccineret, så nu går der igen et år, før vi skal til det igen. Altså bortset lige fra Fantasia, der skal igen om ca 6 måneder. Til den tid vil der også være to nye føl men det er nok for tidligt at tage dem samtidigt med Fantasia? De skal jo være mindst 6 måneder gamle, før stivkrampevaccinen virker, så...? I slutningen af Januar lukkede vi alle hestene sammen igen og der var ikke antydning af, at Fantasia havde lyst til at die, eller at Foosie "inviterede" hende til at die, så hendes fravænning er gået helt efter bogen og har været problemfri. Lækkert!

D 18 December 2016. Vi er ved at vænne Fantasia helt fra sin mor og det går forbløffende godt. Hverken mor eller føl flipper ud eller kalder vildt meget, så alt i alt, en vellykket fravænning uden de helt store "traumer" fra nogen af dem. Den det er sværest for, er nok pauline, der har meget svært ved at håndtere, at hun ikke skal gå sammen med magija, men sådan bliver det nødt til at være i et stykke tid, endnu. Allecco har det fint efter hans kastration. Santino har det også fint som vallak og Monty kan sagtens håndtere, at det nu er to vallakker han går med og ikke to hingste. Alt i alt slutter året fredeligt her hos os, med vores ponyer. Vi har nu flest Lewitzere og det er også det, som vi stræber efter.

D 24 November 2016. I dag blev lille, smukke Allecco kastreret. Jeg håber sådan, at det er den rigtige beslutning jeg har taget, men det kan kun fremtiden vise, og under alle omstændigheder, så kan den ikke laves om. Han er en super sej lille pony, der allerede inden bedøvelsen var helt væk, gerne ville have noget at spise!!! Og her til morgen i dag d 25 november, er han helt upåvirket af hans operation og reagerer i alle henseender præcis som han plejer. Han er i sandhed en elskelig, sej lille pony! Samme dag blev Gantrup Painted Fantasia vaccineret for første gang og det tog hun i stiv hov. Ingen problemer i det og dyrlægen kunne fint få lov til at snakke med hende, bagefter. Hun er alt det, som jeg prøver at avle frem. En smuk broget, velgående pony, tillidsfuld og med et godt hoved. Lykken er, når det ser ud til at lykkes!  

D 6 August 2016. Der er lagt nye billeder af Gantrup Painted Fantasia ind på galleriet. Hun er lige præcis over 3 måneder gammel og der er virkelig sket noget med hende. Hun er vokset en hel masse og udvikler sig lige efter bogen.

D 23 Juli 2016. Den brunstsprøjte som Magija fik, gav ikke helt det ønskede resultat, så hun får lov til, bare at være hest her i år, og så må vi se, hvad vi finder på til næste år? Hun bliver nødt til at skal "på skrump", hvordan man så end gør det, her om sommeren?? Gantrup Painted Fantasia er blevet chippet og dermed registreret. Hun er altså et skønt lille føl, helt utroligt nemt at have med at gøre og meget, meget tillidsfuld. Hun skal tjekkes for, om hun er homozygot. Mor er jo, men far er ikke, så??? Det kunne virkelig være lykken! Hun fik følpræmie med 7,7 og samtidig blev mor Gantrup Foosie præmiehoppe med 8 i helhed, så.....!! Kan det blive meget bedre?
Santino, som jo er blevet en fin, smuk og velgående vallak, er til salg. Han skal have en ponyrytter, der har tid og lyst til at ride stævner og vise, hvor god en Lewitzer er til hele paletten. Picasso, en anden Lewitzervallak, rider pt PRI og klarer sig rigtig godt. Han er bl. a blevet Sydjysk Mester i dressur, samtidigt med, at han starter i LA spring, hvor han rider banen fejlfrit. En Lewitzer i en nøddeskal. De kan bare det hele og er samtidigt utroligt nemme at omgås, for øvede og u-øvede hestemennesker.    


D 11 Juni 2016. Pauline er kommet sig efter at have mistet sit smukke føl. Hun er i år blevet holdt til Monty og det gik helt efter bogen, så jeg håber meget på, at næste år får hun et smukt lille føl, som hun får lov til at beholde til følle ikke behøver sin mor mere. Monty er blevet valgt, udelukkende fordi føllet efter Foosie og Monty har alle de egenskaber, som jeg gerne vil have afkom her fra Gantrup Arabians skal have. Der er ikke så meget forskel på staturen på Pauline og Foosie, så jeg satser lidt på, at Montys indvirkning på føllet vil være ca den samme, og dermed give et godt, velgående og smart føl. Men nu ser vi? Magija var ikke i fol, viste scanningen desværre. Hun har samtidigt fået en brunstsprøjte og burde komme i brunst meget snart. Hun vil også blive holdt til Monty fordi hun er "lidt slidt" i livmoderen og kan derfor ikke insemineres og jeg ved jo, at Monty kan levere varen, nænsomt og blidt for hoppen og det betyder noget, så derfor er det ham, og ikke Allecco der får "æren". Allecco har aldrig prøvet det der før og det er måske ikke smart, at det skal være Magija, der skal være prøveklud for ham? 

D 23 Maj 2016. En sorgens dag. Gantrup Passion er død. Hun nåede ikke engang at være syg, og nu er hun død. En glad, livlig og tillidsfuld lille føl er ikke mere. Totalt uforståeligt og meget, meget trist. 

D 14 Maj 2016. I dag var det så Foosies tur til at få et fint, langbenet, smukt og ædelt broget hoppeføl, efter Monty. Fødslen gik helt problemfrit og Foosie er god til at tage sig af sit føl. Alt er gået helt efter planen og mor og føl har det fint. Føllet hedder Gantrup Painted Fantasia.

D 5 Maj 2016. Pauline har født et fint, lille buckskinsbroget hoppeføl. Pauline gik sidst på eftermiddagen i folden og ville rigtig gerne ind og en time efter hun var kommet ind i sin boks, lå Gantrup Passion bagved hende. Fin, sund og velskabt. Lykken er. Føllet er navngivet Gantrup Passion.

D 29 April 2016. I dag har Solveig været oppe at ride på Allecco og han er jo bare så sej. Der var ingen problemer overhovedet og han gjorde som han fik besked på, når han fik besked på det. Han er selvfølgelig endnu ikke ret rutineret ud i ridningen, men han har aldrig, under sin tilridning, forsøgt at "komme af med rytteren", stejle eller på anden måde været "vanskelig". Han er totalt cool overfor hvad der måtte være af ting, som han aldrig har set før, eller som han på forhånd kender til. Han er en ung hingst, som vi forventer os rigtig meget af, hans psyke og samarbejdsvilje taget i betragtning. Det fås ikke bedre!  

D 26 April 2016. Hopperne, især Magija og Pauline "bugner" meget og vi kigger efter vokspropper hver eneste dag. Indtil nu har der ikke været noget, men det må jo komme? Det gør nu heller ikke noget hvis de venter lidt, ikke med det her vejr, der absolut ikke er spor forårsagtigt. Det kan næsten kun blive bedre?

D 23-4 2016. Santino blev, for kort tid siden, tappet med henblik på frostsæd. Og d 12 April blev hans status fra "hingst" ændret til "vallak". Operationen er forløbet fuldstændigt efter planen og han har det fint. Jeg er sikker på, at det vil få ham til ikke at være så meget "på" og i det hele taget være meget mere afslappet omkring hverdagen og de ting, som han møder på sin vej. Han går stadigvæk i hingstefolden og hygger sig med de to andre og så længe det fungerer, så bliver der ikke lavet om på det. Allecco er kommet hjem fra Skanderborg Ridecenter, færdig tilredet og er en sej, lille hingst, cool overfor de ting han ser og møder og hans fremtid, lige her og nu, ser lys ud. Han er testet homozygot mht det brogede gen, så han vil altid avle brogede føl. Når og hvis han bliver kåret til efteråret i Dansk Pinto Forening. Men det satser vi lidt på.

D 15 April 2016. Vi har hentet Allecco hjem fra Skanderborg på weekend. Tilridningen af ham går så godt. Nu rides han rundt i hallen i alle tre gangarter, helt uden problemer og han laver flotte anspring til galop, hver eneste gang, på begge volter. Han er så cool og helt rigtig i hovedet, kigger ikke og gør, hvad man beder ham om. Han er også ved at sætte mere "krop" og hals, så nu ligner han en hingst og man behøver ikke mere at kigge under maven for at se, hvad han er for een. 
Hopperne er ved at være klar til at sætte føl i verden, så vi venter i spænding på, hvornår og hvad de kommer med. Alle føllene vil være brogede.


D 8 April 2016. Vi har hentet Allecco hjem fra Skanderborg Ridecenter på weekend og tilridningen af ham går over al forventning. Han er godt nok en sej lille gut og tager alting med ophøjet ro. Han har endnu ikke prøvet at "sige fra" og nu kan han rides løs i ridehuset i både skridt, trav og galop helt uden problemer. Han er nu i en udviklingsfase, hvor det er tydeligt at han får mere hals og samtidigt finder ud af, at som hingst "er der noget" uden at han helt rigtigt forstår, hvad det er der er? Han er mega nem i den daglige omgang og i alle henseender en god, fornuftig og samarbejdsvillig hingst, der stiller til kåring i Dansk Pinto Forening i september i år. Allecco er testet homozygot for det brogede gen, så alle hans føl vil, med garanti, blive brogede. 

D 1 April 2016. Nu har Allecco været i tilridning i ca 3 uger og i dag red Stine rundt i hallen på ham, uden longe, og det gik fint. Allecco er en sej, lille hingst, der tager det hele oppefra og ned, når først han lige har fundet ud af, hvad det her går ud på. Han har ikke bukket eller lavet kunster een eneste gang, men Stine er også dygtig til at "læse" ham, og det gør det hele meget nemmere for dem begge to.

D 19 Februar 2016. Det er alt for længe siden, at jeg har opdateret "nyheder" så....? D 1 Januar kørte jeg til Tyskland med Gantrup Painted Magic og China Moon. Begge var til salg, men Susanne har besluttet sig for, at hun vil prøve at trække et føl på China Moon, så nu bliver hun vist dér, hvor hun er født og opvokset. Magic blev solgt efter kun 4 dage, så han har nu et nyt hjem i Tyskland, hos en familie der er helt vilde med heste og hvor moren er en rigtig god rytter. Det kan kun være godt. Så nu er der plads i stalden, til de 3 føl, som vi skal have om mindre end 3 måneder. 3 brogede føl, med hver sin far. Det bliver ubeskriveligt spændende.
Om ca 10 dage skal Allecco i tilridning i Skanderborg og det bliver også rigtig spændende. Han er helt anderledes end Santino, meget mere som Monty. Sød, rar og blid og han gør, hvad man beder ham om, selvom han stadigvæk er en "ung hingst".
Solveig rider Santino og træner ham op til stævner, som han skal deltage i, i løbet af året. Og så leder vi lidt efter en god og dygtig ponyrytter til ham, så han kan komme til at starte i ponyklasserne. Det er jo dér han skal gøre sig gældende og ikke i Hesteklasserne.


D 14 September 2015. I går blev Santino endelig kåret og er dermed færdig med flere kåringer mv i Pinto Regi. 

D 18 Juli 2015. Gantrup Allecco har ikke mere sår efter insektbid i hans ører, så han er blevet meget nemmere at røre ved. Fluemasken er gået i stykker, den kan ikke holde til "grime-leg" så nu går han med en slags "hut", selvom han kun har grime på og den virker også efter hensigten. Santino er også sluppet af med hans insektbidbid i ørerne, efter han er begyndt at gå med fluemaske, så det kan varmt anbefales, hvis man har den slags problemer i folden.  M.L. Magija har været til "efterscanning" og er også i fol, så næste år byder på 3 brogede følle-bøller! Gantrup Foosie er ikke scannet eller på anden måde undersøgt for drægtighed, men hun har ændret så meget psyke, at jeg overhovedet ikke er i tvivl om, at hun ER i fol. Jeg besøgte Gantrup Painted Magic på Skanderborg Ridecenter i går og det går planmæssigt fremad med ham. Han er ved at falde til og acceptere alle de forskellige ting, der sker sådan et sted. 

D 9 Juli 2015. I dag blæser det kraftigt, ligesom i går, desværre. Solveig har redet Santino her i formiddags, og han var bare en drøm at ride. Smidig, veltilpas og meget lydhør overfor hjælperne. En virkelig fornøjelse, så Solveig var helt "høj" efter ridtet og inden hun suser til Sjælland, for at hjælpe ved noget frieserkåring. I går havde vi Allecco ude i longen og han er virkelig en drøm at arbejde med. Han har haft en del grimme insektbid i ørerne, så nu går han med fluemaske og vi skal lige arbejde med, at det ikke er smertefuldt at blive rørt ved ørerne mere. I går stod han faktisk og nød det, mens jeg nussede ham mellem ørerne og lidt ved ørerne, så håbet er lysegrønt. I dag, her til morgen, tog han det meget bedre at få grime på, end han har gjort den seneste tid. Magma har været bundet op, sammen med sin mor, og det tog hun i stiv hov. Ingen panik overhovedet, så hun er en rigtig "monty-datter". Skøn at arbejde med og omgås. 
Vi tilbyder bedækning i resten af 2015 ved een af hingstene, for kun 1500.-kr. DET ER BILLIGT.  

D 6 Juli 2015. I dag har vi været på Skanderborg Ridecenter med Magic og turen gik fint. Han var lidt urolig under kørslen, og lidt svedt på forparten da vi ankom, men det var en fin tur med ham. Nu er det hans tur til at komme ud og opleve lidt, samtidigt med, at han bliver tilredet af Stine. Det bliver rigtig spændende at følge hans udvikling, under opholdet på Ridecentret. 

D 30 Juni 2015.  Pauline er scannet i fol, Magija er også scannet og næsten helt sikkert i fol, men der var en del cyster, så det var lidt svært at se og Foosie er ikke scannet, men hende er jeg så sikker på, som man kan være, uden at scanne. Så det ser foreløbig ud til, at vi skal have 3 føl til næste år, med hver sin far. Det bliver vildt spændende. Santino står lidt stille lige pt. huden i gjordlejet er rødt og irriteret, så vi lader det lige hele helt, før han igen får gjord på. Mærkningen og besigtelsen hos ZfdP i Tørring, som skulle have fundet sted på lørdag, er blevet aflyst p gr a for få tilmeldte, så vi må vente til Oktober med at få chippet, bedømt og fremvist Santino.

D 3 Juni 2015. I eftermiddag var vi i Vestbirk for at ride og det var "en fed ridetur" synes Solveig, så det kan næsten ikke være bedre. Da vi kom hjem havde vi Magic ude, for at lære ham at gå i trailer og ca 10 min efter, gik han lige op i traileren, uden nogen problemer. Så blev han longeret til både højre og venstre, for 1 gang i hans liv, og også det gik uden problemer. Han har et virkeligt smukt, kæmpestort trav! Derefter skulle det lige prøves af, om han havde "glemt" det der med traileren, men det havde han på ingen måde. Han gik direkte op i den, uden svinkeærinder eller andet "krims-krams" og han var helt rolig under hele forløbet. Lykken er da lige. 

D 1 Juni 2015.  I dag har vi været i Skanderborg til undervisning og Ulrik var fuld af lovord, både mht hvor langt Santino var nået i forhold til sidste gang og også den måde, Solveig kunne "formidle" ud til Santino, hvad det var han skulle gøre. Om aftenen blev Magija og Foosie holdt til Santino og Monty og om eftermiddagen kunne jeg hente Pauline i Egebjerg og så bør hun også være drægtig. Hvis de alle tre holder i 1. hug, så får vi til næste år år, 3 brogede føl "lige oven i hinanden" Det kunne være lidt sjovt. 

D 30 Maj 2015. Så kom Foosie og Pauline endelig i brunst. Foosie blev holdt til Monty i går, hvor hun var i en god brunst og Pauline er kørt til Egebjerg til insemination med Moonhaze Silver Spiral. Magija er lidt svær at finde ud af? Nu ser hun igen ud til at være i brunst, selvom hun slog fra for 3 dage siden??? Vi prøver hende af i aften og så må vi se, om hun bare tager gas på os, eller??? Men vi håber på 3 føl i 2016. 3 føl med hver sin far og alle brogede! Det bliver lidt vildt. 

D 29 Maj 2015. Vi er begyndt at bedække på de tre hopper, som vi gerne vil have føl på til næste år. Det bliver rigtig spændende fordi, det bliver tre føl med hver sin far og alle brogede, med garanti.
Træningen af Santino går rigtigt godt. Han flytter sig næsten fra dag til dag og nu vil vi til at prøve kræfter med LA-klasserne, efter kun 3 måneders seriøs ridning og træning. Vi er yderst tilfredse og spændte på, hvordan han vil klare det næste trin på "stigen". Allecco er en skøn lille fyr at arbejde med, nysgerrig efter at lære, lydhør, lærenem og i det hele taget en behagelig lille hingst at håndtere og arbejde med.


D 16 Maj 2015.  Så blev det Santino og Solveigs tur til at vinde, LC2 med 66,88% og et smukt ridt. Starten i LC1 var ellers så tilpas rodet og ukoncentreret, at Solveig valgte at opgive og for at gøre det hele helt perfekt, så regnede det og var møg-koldt! Heldigvis insisterede Solveig på også at starte i LC2 og lige dér, da gik det hele bare helt perfekt og han vandt klassen. Solveig og Santino var en smuk ekvipage og tingene lykkedes, så det var godt at vi ikke pakkede sammen efter LC1-klassen. Da vi skulle hjem, efter at have spist "vinderkage" (et begreb Gurli har fået indført!) skulle skulle det vise sig, regnen havde omdannet P-pladsen til et mudderhul, med ler i bunden. Altså uden overhovedet nogen form for "vejgreb", så vi blev nødt til at vente på assistance fra Jonas, tage Santino ud af traileren, spænde traileren fra og så flyttede Jonas den alene op af muddderet, hjalp med at spænde den på igen, køre op fra P-pladsen og ud på vejen, hvor vi fik læsset Santino og så kunne vi køre hjem. Så vi var noget senere hjemme, end vi lige havde regnet med!  Pjaskvåde, iskolde, men Santino vandt og vi har fået varmen igen.


D 15 April 2015. Solveig har sat denne video sammen, efter optagelser under træningen d 15 April watch-v=GnvSIfS0nRk&feature=youtu.be. Den viser meget godt, hvad Santino kan, lige pt, men han bliver stadigvæk trænet, så...???

D 31 Marts 2015. Netop hjemkommet fra kanon god træning i Skanderborg. Santino har udviklet sig, han er blevet god til de ting som han "fik for" sidst han var til træning og både han og Solveig fik masser af roser af Ulrik. Så kan det næsten ikke blive bedre. Næste punkt på Santinos "skema" er stævne d 17 April, hvor han er tilmeldt 2 klasser.

D 28 Marts 2015.  Santino har været til stævne for første gang og det gik rigtigt fint. Der er plads til forbedringer, men han opførte sig pænt og gjorde det, så godt som han formåede, selvom han var meget anspændt og utryg. Alt i alt en god oplevelse både for Santino og rytteren, og det var grunden til, at han skulle til stævne. Han skal være vant til at komme "i byen" og det skal han nok også blive. Men alting har sin begyndelse. Magijas lille føllepige er blevet navngivet "Painted Magma" og hun stortrives. Glad og tilfreds og fuld af spillopper, så alt er præcis, som det helst skal være.

D 9 Marts 2015.  Nu har Magija fået føl! Et smukt, stort rødt hoppeføl, med fine hvide bagsokker. Den stolte far er Monty! Det hele gik lige efter bogen, meget hurtigt og mor og føl har det super godt.

D 4 Marts 2015. Vi har igen været i Skanderborg og fået undervisning og træneren var rigtig godt tilfreds med Santinos udvikling i de sidste 14 dage. Vi overvejer kraftigt at starte et stævne d 28 marts, men nu ser vi lige, om der evt støder noget uforudset til. Santino får forsko på i næste uge.

D 27 Februar 2015. Træningen og ridningen af Santino går over al forventning. han bliver bedre og bedre dag for dag og for ca en uge siden, modtog han og Solveig undervisning af Ulrik Sørensen fra Skanderborg. Det kan bestemt tydeligt ses og nu satser vi lidt på at tage til stævne i slutningen af Marts. Det bliver mega spændende, hvordan han klarer sig og hvad han siger til alt det nye, men det skal nu nok gå. De to små følle-bøller vokser og trives godt i folden, sammen med de andre hingste. Monty slapper lidt mere af og de to små er begyndt at lege med Allecco, så nogle gange tager de 3 unge sig en ordentlig galoptur rundt i hele folden. Det er ufatteligt skønt, bare at kigge på! De spæner tydeligvis lige så stærkt, som de kan og de nyder det i fulde drag. Lykken er!! Og nu er der kun ca 14 dage til, at Magija skal fole. Følle er efter Monty (Painted Diamond) og vi er da noget spændt på, om det er broget? Men uanset farven, så må det blive et kanon godt føl. 

D 29 Januar 2015. Nu er Santino begyndt på at træne i ridehallen i vores nærmeste rideklub. Det er noget andet, end at skøjte rundt på en glat og knoldet, dybfrossen ridebane. Det kan tydeligt ses, at han er betydelig mere sikker på benene i hallen og hele træningsforløbet bliver meget bedre.

D 20 Januar 2015. Nu er alle 5 hingste lukket sammen i den store fold, og det gik helt som vi havde forventet. Monty er den fødte "barnepige" og tog med det samme de to små under sine vinger (???) samt sørgede for, at de to andre, altså Santino go Allecco ikke kom for tæt på de små, uden at Monty sørgede for at være imellem dem! Der var slet ingen dramatik omkring det og det går stadigvæk stille og roligt. De to små er glade for at kunne tage en ordentlig galop-tur og på den måde får Monty jo også lidt mere motion, end han lige plejer at få. Allecco har lidt svært ved lige at fatte, at nu er det altså ikke længere ham, der får "beskyttelse" af Monty, så nu må han selv tage følgerne, når han "driller" Santino. Det går dog helt fint. Jeg tror, at han er klar over det, så han holder sig mere i skindet og opfører sig anstændigt.   

D 18 Januar 2015. I går var Pauline og jeg til vores første "time" med henblik på, at gøre Pauline kørevant. Hun er pt 12 år gammel og er ridevant, men er ikke brugt ret meget, så hun skal næsten lære det hele fra begyndelsen af. Det gik rigtig godt i går. Hun fandt ud af, hvad "lange liner" er for noget og hvordan man skal reagere på dem, så vi opnåede hvad vi gerne ville opnå den første gang. Det er Østjysk Køreselskab der afholder kurset og det skal gerne ende med, at Pauline bliver kørevant for vogn og kan køres med, også på vejen. Det ser jeg meget frem til. Næste time er på lørdag kl 9,30 og vi er begyndt at glæde os.

D 15 Januar 2015. I dag kom så den endelige godkendelse af Santino i ZfdP i Hengstbuch 1. Det er vi naturligvis rigtig glade for, især fordi vi selv benytte ham i år. 


D 1- Januar 2015. Et splinternyt år er begyndt og hvad mon det vil bringe? Santino har bestået sin 30-dages brugsprøve i Skanderborg og vil kunne bruges i avlen 2015 i Danmark. Han bedækker med tysk godkendelse, men det vil ingen betydning få for afkommet, der frit kan stambogsføres i Dansk Pinto Forening, såfremt dette måtte ønskes. Alle føl efter Santino får fuld afstamning på far-siden og det samme er tilfældet for føl efter Painted Diamond. Gantrup Allecco (China Moon/Allegro) vil blive vist til kåringen i 2015, med mindre der sker noget uforudsigeligt med ham.
Vi vil gerne ønske alle et super godt år 2015, al mulig held og lykke med avlen og Jeres "hesteliv". 


D. 10-9 2014. I dag kom resultatet for Gantrup Allecco og han ER homozygot for det brogede gen og hans forældre-DNA er helt OK, Super dejligt, at det er på plads.

D 3-9 2014. Jeg ville gerne besøge Santino for at se, hvordan det går med at springe og rytteren fortalte da, at hun havde haft et grimt styrt allerede om mandagen og at han ikke var redet siden. Hun måtte ikke ride igen før om 5-6 uger! Hun kunne altså under ingen omstændigheder ride og vise ham til materialprøven om kun 17 dage, så jeg skulle finde noget andet, lige nu! Skanderborg Ridecenter ville gerne gøre ham færdig og vise ham d 20 sept. så dagen efter, fredag om formiddagen, kom Santino til Skanderborg. Mandag ringer de fra Skanderborg for at fortælle mig, at han overhovedet ingen kondition har og at han sandsynligvis slet ikke har været redet? Jeg suser til Skanderborg om tirsdagen for at se, og de har helt ret. Han kan umuligt nå at blive klar til d 20 sept. så jeg har afmeldt ham til dette års materialprøve på Vilhelmsborg. Sur røv!

D 28-8 2014. Jeg har i dag være på besøg hos Santino og det går rimelig godt med ham. Hans rytter er overbevist om, at han nok skal blive klar til materialprøven, så det ser vi, med sindsro, frem til. Jeg synes det kniber lidt med ridningen, men det har rytteren nok mere forstand på?

D 27-8 2014. Vi kan med glæde meddele, at Gantrup Allecco har fået nye ejere. Vi ønsker tillykke med ham og glæder os til at følge hans videre færd.

D 25-8 2014. Gantrup Foosie var til kåring i Pinto Foreningen i går d 24-8 og hun opførte sig eksemplarisk hele dagen. Tog det hele i stiv arm og der var absolut ingen pjat med hende. Hun viste sig ikke optimalt, men opnåede alligevel et flot 7-tal i helhed og kommer i DS, så det er vi godt tilfredse med. Formålet var bl.a. at få hende i stambogen og det lykkes. Hun er, så vidt jeg ved, den første Lewitzerhoppe i DS. Der har været rigtig mange positive tilkendegivelser om hende og det varmer jo helt ind i sjælen.

D 20-8 2014. Tilridningen af Gantrup Painted Rash går så godt, at vi har besluttet at udskyde salget af ham, lidt endnu.

D. 1-8 2014. I dag kom vores nye avlshoppe "Pauline" hjem til Danmark. Pauline er ren Lewitzer, hingstemor og med en fantastisk stamtavle, så hende venter vi os en del af. Oven i købet er hun homozygot, så hun vil altid få broget føl.
Santino er kommet i træning hos Helena med henblik på materialprøven d 20-9 på Vilhelmsborg og Foosie er draget til Uldum, for at blive klargjort til kåringen i Ikast d 24 August.

d 30 Juni 2014. Birthe har netop meddelt, at hun gerne vil købe Tarik og at hun ønsker at bruge ham, som sin fremtidige hest, til at ride distanceridning. Vi ønsker tillykke med overtagelsen og al muligt held og lykke fremover. Vi glæder os til at følge Jeres vej i sporten.

D 24 Maj 2014.  I dag bliver Rasmus hentet af Majbrit, der gerne vil have ham i tilridning. Og så er der kun 4 heste tilbage i "hoppefolden", så længe det varer!

D 16 Maj 2014. Tarik er kommet i tilridning hos Birthe og vi glæder os meget til at følge med i, hvordan det går.

D. 29 Marts 2014. I dag har "Daisy" fået ny ejer og herfra vil vi ønske Birthe hjertelig tillykke med hende og masser af held og lykke fremover.

D 19 Februar 2014. For en uge siden var vi hos dyrlægen med Sille, fordi vi ikke kunne forstå, at der ikke snart kom hvalpe? Men der var slet ingen hvalpe i hende, så hun er nok alligevel blevet for gammel til det "pjat". Til gengæld så har hun et par kræftknuder i yvervævet og dem får hun fjernet, ved en operation i dag. Vi skal hente hende igen kl 15 og så håber vi, at hun har nogle gode år tilbage. Hun mangler altså her hjemme, men heldigvis kun nogle timer endnu! 

D 29 Januar 2014. Netop hjemkommet fra en tur ned til Susanne i Tyskland, sammen med Tanja, hendes hund Monty, Julie og Gentleman. Vi oplevede at køre i solskin og blå himmel i 3-4 timer!! En ren "lise" for sjælen. Foråret MÅ være på vej? Men du godeste, hvor er det en lang tur...! Man er altså lidt "brugt" efter sådan en tur, selvom den er aldeles vidunderlig, især i solskin, midt om vinteren! Jeg har, (efter bedste evne?) forsøgt at tage lidt billeder af Trunte, men det er ikke specielt nemt! Hun er lynhurtig og det er jeg ikke, så...? Men du kan se et par af de bedste her. Hun er nu renlig om natten og hun er rigtig flink til at komme og "sige til", når hun skal på wc, så det er meget begrænset, hvor meget vi skal tørre op efter hende. Hun har lært at sidde, (sit) hun kommer altid når vi kalder og hun er altid glad og fuld af spillopper. En helt rigtig hundehvalp af racen Dansk/Svensk Gårdhund. Vi er meget, meget glade for hende. Og så kan vi konstatere, at Sille igen skal have hvalpe, hvor faren er en Cavalier King Charles Spaniel (kaldet "Albert" i daglig tale og helt utrolig sød!!) og det var ikke lige vores mening. Men nu er det sådan og det skal såmænd nok gå godt. Hun ser heldigvis ikke ud til, at hun skal have rigtig mange hvalpe, så hvis vi hjælper til med pasningen, mon så ikke, at vi i fællesskab kan få det til at fungere? Sille er nu 11 år og vi troede sådan set, at hun var "over den tid", men det kan vi nu se, at det var hun ikke! Det er heldigvis ikke hendes 1. kuld, men hendes 5. så det skal nok gå alt sammen. Vi glæder os til, at det hele er overstået for Sille. Og for det ikke skal være løgn, så er der begyndt at komme bestillinger på hvalpene!! Super! Det har vi ikke prøvet før, selvom hendes tidligere kuld har været ren Dansk/Svensk Gårdhund? Men helt bestemt super dejligt.
Det ser ud til, at Magija også flytter op til Birthe, ligesom China Moon har gjort. Og der er interesse for Rasmus, så hvem véd, hvad det her ender med? Jo, 2014 tegner altså lidt positiv, sådan her fra begyndelsen1  

D 22 Januar 2014. Trine bliver kaldt "Trunte" fordi hun er sådan en sød lille "Trunte" så det passer perfekt til hende. Hun er stadigvæk en super dejlig lille størrelse. I år skal vi ikke have føl, desværre. Vi er nødt at skal af med noget før vi igen skal have nye føl, så....Men lad os nu se, om ikke der snart sker noget? Vi går da mod lysere tider og jeg tror på, at optimismen snart igen indfinder sig. Vejret??? Det er faktisk hverken vinter eller sommer, men koldt, vådt og lidt trist. Vi har pt. vintergækker i blomst!! Daisy har ingen vinterpels, så hun er smukt palomino-farvet og de andres vinterpels er heller ikke "bamse-agtig" så de må jo ikke fryse, trods vejret. De æder en del halm ude på folden, så det er måske derfor?

D. 20 December 2013. Vi har nu haft Trine hjemme nogle dage. Hun er ved at falde til og de gamle hunde er ved at vænne sig til hende. Hun er godt nok fuld af energi og spillopper, næsten hele tiden, men engang imellem falder hun da omkuld og skal lige have sig en morfar, inden hun er klar igen. Hun er meget, meget dejlig og helt umulig at stå for. Jeg har taget lidt billeder, som du kan se her.

D 9 December 2013. Gentleman er kommet hjem til mig. Det fungerede ikke tilfredsstillende med kontrakten med ham, så nu er han her, og så ser vi, hvad der videre skal ske. Han går sammen med hopper og ungdyr og det fungerer perfekt.

D 25 November 2013. Jeg har igen i dag været ude for at besøge vores nye, lille hundehvalp Trine. Og hun er bestemt bare noget af det kæreste.... ligesom resten af kuldet!!! Hun kommer hjem til os d 16 december og vi glæder os helt vildt, til at få hende hjem. De to "gamle hunde" Sille og Bambi, skal være med til at "opdrage" Trine, så hun f. eks. finder ud af, hvor skellet går osv. Det skal nok være med til at kvikke de to "gamle hunde" lidt op, at få en ny og meget legesyg hund ind i familien. Trine er en Dansk/Svensk gårdhund, ligesom Sille. Se billeder her.

D 7 November 2013. I går gennemgik Picasso en handelsundersøgelse, (incl. bøjeprøve!) helt uden bemærkninger og han fik røntgenfotograferet alle 4 ben, samt ryg og nakke, også uden bemærkninger, så man må da sige, at han absolut ikke fejler noget, nogen som helst steder! Han er solgt til Malou i Esbjerg, der fremover skal have glæde af denne skønne pony. Vi siger hjertelig tillykke til Malou og ønsker dem begge to al mulig held og lykke fremover på stævnepladserne. Vi glæder os til at følge med på afstand.

D 30 Oktober 2013. I dag er China Moon flyttet til sin nye avler. Vi her fra vil ønske dem rigtig meget held og lykke med denne dejlige hoppe og håbe, at hun dér, vil blive mor til en masse skønne føl.

D 28 Oktober 2013. Picasso og Patricia har været til stævne i Fredericia, hvor de fik en nul-runde og en delt 7-plads. Se deres ridt her:  http://youtu.be/kcCLGxCMyGE. I deres næste ridt havde de en enkelt nedrivning og det ridt kan du se her: http://youtu.be/jFxhbM6DIaA Det er tydeligt, at Picasso og Patricia har fået rigtig meget ud af deres træning og Picasso ligner mere og mere den dygtige springpony, han også er.

D 6 September 2013. Patricia og Picasso har været til LB* & LB** stævne i Boller Rideklub. Se video her: LB*  http://youtu.be/TzPpR78lnJs &  LB** klassen her: http://youtu.be/_NmuvKxV-JM. Det går virkelig den rigtige vej med Picasso i hans springning.

D 29 September 2013. Jeg har fået et andet kamera og selvfølgelig været ude for at prøve det! Se smagsprøver her.  Salgssiden er også opdateret med nye billeder. Ved samme lejlighed opdagede jeg jo (??) at nogle af hestene, især Daisy, er ved at sætte vinterpels!

D 28 September 2013. Nu har jeg fået nye billeder af fotograf Rene Dreier, fra kåringen d 7-9 2013 i Randers. Se dem på galleri eller her.
Der er kommet en ny hoppe på salgssiden. Se den her.

D 14 September. Picasso har været til sit første LB-stævne i spring og det klarede han flot, med kun to nedrivninger. Ingen stop, tøven eller usikkerhed var at spore, hverken hos ham eller Patricia. I betragtning af hvor lidt Picasso har trænet i spring, så er det rigtig flot gået og rigtig flot hjulpet og redet af Patricia. Se ridtet her: http://youtu.be/6qLsN8HrX3AD Der er også lagt et billede ind på galleriet. Se det her.

7 September 2013. Santino kom, så og sejrede! Først blev han "Bedste ponyhingst" og senere blev han "Bedste Unghingst 2013", så han gentog,, hvad Allegro gjorde i 2007. Vi er ubeskrivelige stolte over hans resultat og der skal lyde en kæmpe tak til hans træner Mette og hendes hjælper Peter, for det flotte arbejde de har udført med Santino. Jeg har lagt et enkelt billede af Santino på galleri. Flere vil følge.  

D 23 August 2013. I dag har jeg været i Uldum for at se, hvordan det går med de to Lewitzere, Picasso og Foosie. Og det går bestemt godt. Jeg har lagt lidt billeder ind på galleri og du kan se dem her.

D 17 August 2013. Picasso er flyttet til Uldum, hvor han skal rides af Patricia. Han har været med på tur rundt om Uldum Kær og dér vrikkede han ikke med et øre, så det er super. Så har han været på springbanen, som han i den grad klarede med bravur, så det ser ud til, at alt går præcis som det skal. De er meget, meget glade for ham.

D 13 August 2013. Nu er hopperne også kommet på stald om natten. Når det ikke vil regne ned til os, så kan græsset ikke gro. Og når hopperne alligevel skal fodres, så er det lige så rart, at de står i hver sin boks. Det er nu også hyggeligt om morgenen, at blive mødt med et vrinsk.

D. 11 August 2013. Santino er kommet i proff træning og jeg besøgte ham i går under træningen. Det går bestemt tilfredsstillende med ham og indtil nu har han til fulde indfriet forventningerne. Foosie er tilredet nu (næsten!) og det går stadigvæk rigtig godt med hende. Picasso er i Ålborg hos Simone, der gerne vil prøve ham, inden hun bestemmer sig og torsdag skal han gennem en handelsundersøgelse og så må vi se, hvad det bringer. Men der sker altså lidt her på stedet, selvom det måske ikke ser sådan ud. Ferietiden er overstået og det er blevet hverdag igen. Daisy er faldet fuldstændigt til og er blevet medlem af hoppe-flokken, så det er også gået helt som det skal.

D 7 Juli 2013. I går blev hoppeflokken forøget med en fin, lille palomino på 2 år. Se billeder af hende her.

D 2 Juli 2013. I dag er salgssiden blevet opdateret. Se den her. Gantrup Foosie er kommet i tilridning og det går rigtigt fint med hende og Majbrit. Jeg var på besøg i går og fik taget lidt billeder, som jeg har lagt ind på "galleri". Se dem her.

D. 29 Juni 2013. Amanda og Picasso har været til stævne og startede for 1. gang en LA 2, som de vandt med 68,14 %. Se ridtet her:  http://youtu.be/2DZo6xJIkOs  Og de startede også i en LA 1, hvor de blev nr. 2, overgået af dem selv i LA 2, så Amanda og Picasso blev både nr 1 og nr 2 i klassen. Super tillykke til Jer her fra. Det er bare rigtigt godt gået af ekvipagen! Se LA 1 til 67.06% her:  http://youtu.be/j7QVLFVKkHY

Jeg har overværet træning af Gentleman og haft videokameraet med. Se det her:  http://youtu.be/UF2ZjDijWqI

D. 14 Juni 2013. I går blev både Phantom´s Tarik og Painted Magic kastrereret, så nu har vi to vallakker mere, og to unge hingste mindre. Jeg har lagt nye billeder ind på bl.a. galleri, som du kan se her. Phantom´s Tarik er Pinto-Araber med over 90% arabisk blod. Painted Magic har ca 84% arabisk blod og er ligeledes Pinto-Araber. Begge er til salg. Nye billeder kommer snarest.

D 26 Maj 2013. Amanda og Picasso har været til springstævne i Skanderborg og de klarede sig rigtigt flot, begge to, Se video af springningen her  .http://youtu.be/KVOxTO2p47w 

D. 16 April 2013. I dag har jeg modtaget billeder af Gentleman fra Hingstedagen i Viborg d 13 April, og lagt nogle af dem ind på galleri. Se dem evt. her: Gentleman blev nr 2 i Show, kun slået med eet point! Rigtigt godt gået!

D. 13 April 2013. Gentleman har virkelig gjort det godt i dag til Hingstedagen i Viborg. Det var hans første "optræden" i Danmark og den var bestemt positiv. Jeg hørte en masse positive kommentarer fra publikum der, hvor jeg stod, og det er jo altid dejligt. Se video af Gentleman til mønstringen her: http://youtu.be/rJ85NR3GZfQ  og fra løsspringningen her: http://youtu.be/cyy-Sh0Q_Us  Det var bestemt en træt Gentleman, der ved 19-tiden blev kørt hjem, til sin egen boks. En lang, men dejlig dag for os alle sammen. 

D 28 Marts 2013. I dag har Allecco og China Moon været en tur ude på ridebanen og det havde de bestemt ikke noget imod. Se billeder her.

D 25 Marts 2013. Her til morgen har China Moon fået et fint, homozygot hingsteføl, efter Allegro. Fødslen gik lige efter bogen og mor og føl har det fint. Føllet har fået navnet: Gantrup Allecco ("c" udt. som "k" Al-lekko) 

D 17 Marts 2013. Vi har været så heldige, at vi har fået mulighed for at tage en ny, sortbroget Lewitzer hingst hjem til Danmark. Han hedder "Gentleman" og svarer fuldstændigt til sit navn. Det er meningen, at han skal gøre sig gældende på konkurrencebanerne i 2013 1. gang han skal præsenteres, bliver til hingstedagen i Viborg d 13 April i år. Du kan se billeder her og se hans afstamning her.

D. 10 Marts 2013. Det går rigtig godt med Picasso og Amanda og de har startet en LA-klasse med over 66% og de nyder også begge to at springe, så Picasso er en pony til det hele.

D. 9 December 2012. I dag er Rasmus´ første dag som vallak, sammen med hopperne. Og der er slet ingen problemer i det. Han er jo vant til den fold fra føl, lige afbrudt af de 6-8 måneder han har gået sammen med hingstene, så for ham er det nok lidt ligesom "at komme hjem igen". Hopperne har taget godt imod ham, selvom de to gamle lige skulle minde ham om, hvem det er der bestemmer. Der er smukt hvidt der ude, men det er ikke frostvejr, så hestene har det fint med vejret. Og nu er der 3 røde og 3 brogede i "hoppeflokken". Hos hingstene er alle 4 brogede, så det er helt, som det skal være. Se billeder her.

D. 13 Nov. 2012. I dag er Rasmus blevet til en vallak og det hele gik helt som det skulle. Han går nu sammen med de to andre 1,5 års og prøver at genfinde den fulde balance. Men nedfaldsæbler.... det kan han alligevel ikke stå for! Så mere medtaget er han altså ikke.

D 11 November 2012. I dag var Amanda og Picasso til start i springklassen i Østjysk Cup og gennemførte med 0 fejl, både i selve springningen og også i omspringningen. Så sejt og godt gået af de to! Se video her: http://youtu.be/woZ8jviz7mQ  

D 10 November 2012. Amanda har været til Østjysk Cup i Skanderborg, hvor de red en LB3 til 61,08%. Desværre uden placering. Se video af ridtet på YouTube, her: http://youtu.be/eMe_eQmG0Kk

D. 6 November 2012. Jeg har i dag modtaget meddelelse fra Fødevarestyrelsen om, at LU ikke har hjemmel til at nægte optagelse af Painted Diamond på deres EU-hingsteliste. Herefter vil afkom efter Painted Diamond kunne blive registreret i Danmark og få danske hestepas. Afkom kan stadigvæk, hvis det ønskes, registreres i ZfdP eller Deutsche Reitpony.

D 26 Oktober 2012. Jeg har i dag set, at LU har optaget Painted Diamond på Hestedata.dk og kan kun tolke det således, at de har indset, at en hingst, der kåret i et EU-anerkendt avlforbund kan der ikke kræves yderligere. Dermed mener jeg, at føl efter Painted Diamond vil kunne få danske hestepas. Jeg har endnu ikke fået noget svar fra Fvst ang dette spørgsmål (om anerkendelse af Painted Diamonds kåring) men vil vende tilbage, lige så snart jeg ved noget helt præcist. 

D. 2 Oktober 2012. Jeg har ændret lidt på min hjemmeside. Jeg håber du kan finde ud af den og synes om det?

D. 1 Oktober 2012. Jeg har lagt nye billeder ind på Galleriet. Se dem her. Nu er det for alvor blevet efterår, og hopperne er også, ligesom hingstene, kommet på stald om natten. Det tror jeg, at vi alle sammen har det bedst med og så får de heller ikke den her voldsomme vinterpels.

D. 23 September 2012. Jeg har lagt nye billeder ind på galleriet. Se dem her

D. 17 September 2012. Santino blev kåret i Lørdags og kom på fløjen af de fem 2,5 års hingste der var mødt frem. Så nu kan vi igen i 2013 tilbyde bedækning med garanti for broget afkom. Santino er 100% Lewitzer og har alle de positive karaktertræk, som kendetegner netop den race. Han blev målt til at være 147 cm. præcis som Allegro gjorde som 2,5 års. Du kan se et enkelt billede af Santino fra kåringen her. Der vil blive flere billeder ind af Santino, snarest.

D. 24 August 2012. Phantom´s Tarik er kommet hjem. Han er en smuk, velgående Pinto-Araber som vi venter os meget af. Hans araberandel er over 90% og hans mor-linje består udelukkende af hovedstambogs hopper, så kvaliteten burde være i orden. Hans afstamning er helt ny i Danmark. Du kan se et enkelt billede af ham her.

D. 16 August 2012. Jeg har været omme for at se til Santino og jeg synes, at han gør det rigtig godt. Solvej siger, at han er utrolig nem at arbejde med, forstår lynhurtigt hvad det er han skal og at han af sig selv søger frem og ned, samt bruger sin ryg optimalt, så det tegner da godt.
Jeg har lagt nye billeder af Santino ind på Galleri. Du kan se dem her:  I dag har Amanda fortalt mig, at hun og Picasso starter i "Midtjysk Cup" d. 1 & 2. september. Det bliver da vildt spændende. Deres første stævne sammen!

D. 14 August 2012. Det går stadigvæk rigtigt fint med Amanda og Picasso. De kan begge to vældigt godt lide at springe, så det får Picasso da prøvet nu! Og så er han på fold hver eneste dag, sammen med klubbens andre ponyer og det er noget jeg er rigtig glad for.
Santino er kommet i træning, så han kan gøre en god figur d. 15 September, hvor han skal stille til forbesigtelse på Lykkeshøj i Randers. Jeg har besøgt ham og hans træner er rigtig godt tilfreds med ham, så mon ikke det hele nok skal gå?